Medical Park

De controle hebben over je leven en realistische verwachtingen hebben van je dagelijkse uitdagingen zijn de sleutels tot stressmanagement.

— Josh Billings

Medical Park

Having control over your life and having realistic expectations of your daily challenges are the keys to stress management.

— Josh Billings
 • Gastric bypass bij MLP Care

  Bij MLP Care kunt u heel eenvoudig een online afspraak aanvragen.

 • ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Gastric bypass

De meest uitgevoerde ingreep is de gastric bypass. Bij een gastric bypass wordt de maag verkleind tot een klein voormaagje (maagpouch). Daarnaast wordt een omleiding van de dunne darm gecreëerd (bypass).

Een gastric bypass is enerzijds een verkleining van de maag waardoor u minder veel voedsel kunt verdragen. Daarnaast wordt de dunne darm aangesloten op het voormaagje van de maag. Met die omleiding worden de verteringssappen omgeleid, daardoor wordt het ingenomen voedsel niet volledig verteerd. De sappen die ons voedsel verteren bereiken het voedsel op een andere plaats. Hierdoor worden niet alle calorieën in het lichaam opgenomen.

De operatie

De chirurg start met het verkleinen van de maag tot het formaat van ongeveer een kiwi (50 milliliter). Hierop wordt het begin van de dunne darm aangesloten. Een gastric bypass wordt onder algehele verdoving (narcose) uitgevoerd middels een kijkoperatie. De gastric bypass duurt ongeveer 55 minuten. Na deze operatie kunt u minder eten en voedsel wordt minder goed opgenomen, met gewichtsverlies tot gevolg. Het gemiddeld gewichtsverlies bij een gastric bypass is 35-40% van het totale gewicht.

Nazorg

Na de operatie wordt u door het team van MLP Care persoonlijk begeleid, zowel in herstelperiode in het ziekenhuis als daarna. Denk hierbij aan voedingsadviezen, beweging onder begeleiding

Wanneer komt u in aanmerking voor een gastric bypass?

  U komt in aanmerking voor de operatie wanneer u:

  • tussen de 18 en 65 jaar oud bent;
  • een BMI > 40 heeft, óf;
  • een BMI > 35 heeft in combinatie met aandoeningen veroorzaakt door het overgewicht (bijvoorbeeld hoge bloeddruk, diabetes, hoog cholesterolgehalte en slaapapneu);
  • bereid bent om radicaal uw levenswijze en eetgewoonten te veranderen;
  • bereid bent om regelmatig op medische controle te gaan;
  • bereid bent om het gehele traject te doorlopen;
  • geen overmatig alcoholgebruiker bent.

  De screening is bedoeld om te bepalen of een operatie inderdaad de beste methode is om u te helpen. Als u in aanmerking komt voor de ingreep begeleiden wij u  persoonlijk op weg naar een gezonde leefstijl.

Het is van belang dat u voor en na de behandeling enkele weken stopt met roken. Door te roken is de kans op afstervend huidweefsel duidelijk vergroot.

Bel ons op (010) 210-5225