Medical Park

De controle hebben over je leven en realistische verwachtingen hebben van je dagelijkse uitdagingen zijn de sleutels tot stressmanagement.

— Josh Billings

Medical Park

Having control over your life and having realistic expectations of your daily challenges are the keys to stress management.

— Josh Billings
 • Borstlift bij MLP Care

  Bij MLP Care kunt u heel eenvoudig een online afspraak aanvragen.

 • ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Borstlift

De plastische chirurg tekent op uw borsten af waar de incisies gemaakt kunnen worden en waar de tepel geplaatst zal worden. De borstlift zal uitgevoerd worden via een incisie rond de tepelhof recht naar beneden tot in de borstplooi, of via een ankervormige incisie. Het overtollige huid wordt verwijderd en de tepel wordt naar boven geplaatst. Als het nodig is wordt de vorm van de tepel gecorrigeerd.

Als u implantaten geplaatst krijgt¸zal de chirurg eerst de borstlift uitvoeren. Vervolgens worden de implantaten geplaatst. Hierna wordt de incisie in de borstplooi gesloten. Het hechtmateriaal waar de incisies mee worden gesloten¸ lost gedeeltelijk zelf op. De overblijvende hechtingen worden na een week in ons ziekenhuis verwijderd. Na de ingreep worden er meestal drains aangebracht om het overtollige wondvocht af te kunnen voeren. Een dag na de ingreep worden deze drains verwijderd. Na de ingreep wordt er verband geplaatst om de borsten te beschermen en te ondersteunen. De ingreep duurt ongeveer twee uur.

Verdoving

De ingreep wordt onder narcose uitgevoerd.

Na de ingreep

Na de ingreep kunt zich wat slap en moe voelen door de narcose. U kunt meestal met ontslag gaan een paar uur na de ingreep. U mag zelf niet autorijden.

Risico’s en/ of complicaties

Allergische reacties op verdovingsvloeistoffen¸ desinfecteermiddelen of pleisters kunnen ontstaan. Ondanks er steriel gewerkt wordt¸ is er een kans dat een infectie kan ontstaan. De kans hierop is echter klein: 1 tot 2%.

Bij mensen die roken, kan er sprake zijn van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Wij raden u dringend aan om ruim weken voor de ingreep te stoppen, en ook na de ingreep niet te roken. Er is een zeer kleine kans op trombose en risico’s verbonden aan de narcose.

U kunt last krijgen van roodheid van de littekens, zwelling en bloeduitstortingen. Deze complicaties zijn tijdelijk. Specifieke risico’s verbonden aan deze ingreep is het wijken van de huidranden bij het litteken en rimpeling van de huid rond het litteken. Dit heeft geen negatieve effecten voor het resultaat.

Andere risico’s zijn een verminderd vermogen of soms zelfs een onvermogen tot het geven van borstvoeding, gevoelloosheid van de tepels en de vorming van hypertrofische littekens. Bovendien kan de slappe of hangende borst terugkeren. U kunt er rekening mee houden dat de tepels niet altijd volledig symmetrisch zullen worden.

Meest gestelde vragen:

 • Wanneer kan ik weer op mijn buik liggen?

  Twee maanden na de ingreep kunt u weer op uw buik gaan liggen.

 • Is er sprake van scheuring van de implantaten?

  Het scheuren van de implantaten is bijna niet het geval. Auto ongelukken waarbij knelling ontstaat of verwondingen en andere trauma-gevallen kunnen het scheuren van implantaten veroorzaken.

 • Hoe lang van te voren moet ik stoppen met roken?

  Ongeveer 6 weken voor de ingreep. Ook daarna wordt het aangeraden dat u niet rookt, omdat het roken het genezingsproces vertraagt en risico’s op infecties vergroot.

Bel ons op (010) 210-5225