Medical Park

De controle hebben over je leven en realistische verwachtingen hebben van je dagelijkse uitdagingen zijn de sleutels tot stressmanagement.

— Josh Billings

Medical Park

Having control over your life and having realistic expectations of your daily challenges are the keys to stress management.

— Josh Billings
  • Borstverkleining bij MLP Care

    Bij MLP Care kunt u heel eenvoudig een online afspraak aanvragen.

  • ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Borstverkleining bij mannen

Borstverkleining wordt ook wel Gynaecomastie genoemd. Gynaecomastie kan voorkomen tijdens de jeugd en op latere leeftijd met onderliggende oorzaken zoals hormonale verandering.

De meeste gevallen komen voor tijdens de puberfase. Ongeveer 65% 14 tot 15 jarige jongeren hebben last van vergrootte borsten. Meestal lost dit probleem op wanneer de volwassene leeftijd is bereikt. Rond 7% blijft last hebben van vergrootte borsten. Op oudere leeftijd stijgt dit aantal weer tot ongeveer 30%.

Andere onderliggende redenen voor vergrootte borsten kunnen andere aandoeningen of medicatie zijn

    Soms is het de vorm van de tepel die reden kan zijn tot chirurgische behandeling:

  • de tepel kan te lang zijn, te ver uitsteken of uitpuilen.
  • de tepelhof kan te groot zijn, of slecht zijn gevormd.
  • tepels kunnen naar binnen klappen. (ingetrokken tepels).
  • De ingreep wordt verricht onder sedatie. Overtollig borstklierweefsel wordt soms in combinatie met liposculptuur verwijderd via endoscopie. Met liposculptuur wordt het plaatselijke vet afgezogen. Via een kleine incisie van ongeveer 2 cm in de tepelhof brengt de arts endoscopische instrumentjes in. Het losmaken en het verwijderen van het borstklierweefsel wordt volledig onder de huid uitgevoerd.

Risico’s en/ of complicaties

Allergische reacties op verdovingsvloeistoffen¸ desinfecteermiddelen of pleisters kunnen ontstaan. Ondanks er steriel gewerkt wordt¸ is er een kans dat een infectie kan ontstaan. De kans hierop is echter klein: 1 tot 2%.

Bij mensen die roken, kan er sprake zijn van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Wij raden u dringend aan om ruim weken voor de ingreep te stoppen, en ook na de ingreep niet te roken. Er is een zeer kleine kans op trombose en risico’s verbonden aan de narcose.

Specifieke risico’s van gynaecomastie zijn littekenvorming en verminderd of veranderd gevoel in de tepels.

Na de ingreep

De eerste dagen na de operatie heeft u rust nodig. U kunt uw werkzaamheden na ongeveer 1 week hervatten. U moet 3 weken wachten om zware inspanning uit te voeren. Na de behandeling krijgt u een borstbandage om. De eerste dagen na de operatie kan het gebied blauw verkleuren en zwellen. Dit trekt na een tijdje vanzelf weg. De meeste mannen ervaren weinig pijn na de ingreep. Bij eventuele pijn kan er gebruik worden gemaakt van voorgeschreven medicatie door de arts.

Bel ons op (010) 210-5225