Medical Park

De controle hebben over je leven en realistische verwachtingen hebben van je dagelijkse uitdagingen zijn de sleutels tot stressmanagement.

— Josh Billings

Medical Park

Having control over your life and having realistic expectations of your daily challenges are the keys to stress management.

— Josh Billings
 • Botox injecties bij MLP Care

  Bij MLP Care kunt u heel eenvoudig een online afspraak aanvragen.

 • ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Botox injecties

Botox oftewel botuline. Bij een inspuiting met botuline is een verdoving niet nodig. De injectienaald die hiervoor gebruikt wordt, is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje.

Er worden per behandeling zeer kleine hoeveelheden in de spier gespoten. De huid kan na de ingreep gedurende 1 tot 2 uur een beetje rood worden en zwellen. Door het middel loopt de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk 'lam' worden gelegd en spiertrekkingen achterwege blijven. Na de ingreep kan men meteen naar huis. Naarmate de behandeling vaker wordt toegepast, blijft het resultaat langer effectief. De resultaten zijn tot ongeveer 6 maanden zichtbaar.

Risico’s en/ of complicaties

Er zijn in het algemeen geen complicaties, gevaren of nadelen vanuit deze ingreep. Vanwege de lage dosering blijven allergische reacties achter.

In uitzonderlijke gevallen kan een inspuiting een vreemd effect hebben, dat tijdelijk aanhoudt. Dat is het geval als er in een horizontale rimpel vlak boven de wenkbrauw wordt ingespoten; een 'hangend' ooglid is hier van het gevolg.

Onze plastische chirurg maakt heel goed de afweging welke rimpels voor een behandeling in aanmerking komen. Mensen met een zenuw- of spieraandoening en zwangere vrouwen mogen niet behandeld worden vanwege de vergrootte kans op risico’s en complicaties.

Ongeveer 1 tot 2 % van de mensen heeft antistoffen tegen botuline toxine. Bij deze personen heeft de ingreep geen of onvoldoende effect.

Na de ingreep

Na de behandeling kan de huid rood of gezwollen zijn. Dit trekt enkele uren na de ingreep weer weg.

Het is van belang dat u meteen na de inspuiting zoveel mogelijk het hoofd rechtop houdt. Dit voorkomt dat de vloeistof naar een ander deel van het gezicht zakt waardoor andere spiergroepen ook het effect gaan vertonen en er bijwerkingen kunnen optreden. Bovendien geeft het een optimaal resultaat als u ongeveer 2 uur na de ingreep de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk gebruikt. Hierdoor hecht de botuline toxine zich zo goed mogelijk aan de spier.

Er ontstaat geen pijn na de ingreep. Enkele dagen na de ingreep is het effect al zichtbaar. Na een week is het effect optimaal zichtbaar.

Meest gestelde vragen:

 • Is de ingreep pijnlijk?

  Botuline injecties worden meestal niet als pijnlijk ervaren.

 • Is er sprake van littekenvorming na de ingreep?

  Nee, er is geen sprake van littekenvorming vanuit deze ingreep.

 • Moet ik een speciale slaaphouding hebben?

  Het is van belang dat u tot 4 uur na de ingreep niet gaat liggen. Door niet te liggen,
  kan de verspreiding van het geinjecteerde middel naar ongewenste gebieden
  voorkomen worden.

 • Moet ik stoppen met roken?

  Wij raden u aan om enkele weken voor de ingreep te stoppen met roken. Roken
  heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels. De doorbloeding
  van de weefsels is belangrijk voor het herstel.

Bel ons op (010) 210-5225