Medical Park

De controle hebben over je leven en realistische verwachtingen hebben van je dagelijkse uitdagingen zijn de sleutels tot stressmanagement.

— Josh Billings

Medical Park

Having control over your life and having realistic expectations of your daily challenges are the keys to stress management.

— Josh Billings
 • Bovenooglidcorrectie bij MLP Care

  Bij MLP Care kunt u heel eenvoudig een online afspraak aanvragen.

 • ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Bovenooglidcorrectie

De chirurg tekent op het ooglid nauwkeurig hoeveel huid er verwijderd moet worden. Vervolgens injecteert de chirurg een verdovend middel met adrenaline. Adrenaline zorgt er voor dat het bloeden wordt beperkt. Vervolgens snijdt de chirurg het reepje huid weg en indien nodig een stukje van de oogkringspier. Hierbij wordt een teveel aan vet ook verwijderd. Ten slotte worden de haarvaatjes na de ingreep dichtgebracht en de incisie wordt gehecht.

Verdoving

De behandeling wordt onder lokale verdoving uitgevoerd. U voelt zelf niets van de ingreep. Als u de injecties met verdovingsvloeistof vervelend vindt¸ kunt u ook met de arts bespreken of de behandeling onder narcose uitgevoerd kan worden.

Risico’s en/ of complicaties

Allergische reacties op verdovingsvloeistoffen¸ desinfecteermiddelen of pleisters kunnen ontstaan. Ondanks er steriel gewerkt wordt¸ is er een kans dat een infectie kan ontstaan. De kans hierop is echter klein: 1 tot 2%.

Er kan sprake zijn van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding¸ dit hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. Bij een ooglidcorrectie is de kans op oogbeschadiging uiterst gering.

Een specifieke complicatie is dat de huid na de behandeling strakker trekt dan gewenst. Dit is meestal via een kleine correctie te verhelpen.

Na de ingreep

U kunt dezelfde dag weer naar huis. Uw ogen zullen er gezwollen uitzien met rondom bloeduitstortingen¸ die binnen ongeveer een week wegtrekken. De hechtingen worden na een week verwijderd. Na de behandeling mag u niet zelf autorijden.

Het resultaat is na het wegtrekken van de zwelling goed te zien. Het uiteindelijke resultaat is na enkele maanden zichtbaar.

Meest gestelde vragen:

 • Wanneer kan ik weer aan het werk?

  Meestal kan men na een week weer aan het werk. U mag de eerste week wel licht huishoudelijk werk doen. U mag de eerste maand geen zware lichamelijke inspanning uitvoeren. Details hierover zal door de arts aan u verteld worden.

 • Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

  Gemiddeld heeft u van de ingreep 10 tot 15 jaar plezier. De duur hiervan verschilt per persoon. Door gezond te leven en goed voor uw huid te zorgen haalt u het maximale uit de ingreep.

 • Mag ik lenzen dragen na een ooglidcorrectie?

  Lenzen mogen gedragen worden nadat de hechtingen zijn verwijderd¸ mits u niet de oogleden hoeft te trekken om de lenzen in en uit te doen. U kunt wel een bril dragen.

 • Krijg ik last van pijn na de ingreep?

  De pijn na de ingreep loopt voor elk persoon weer anders. Meestal volstaat een paracetamol tegen de pijn. Verder loopt de herstelperiode pijnloos. Het behandelde gebied heeft tijd nodig om te herstellen.

 • Hoe loopt mijn herstel na de ingreep?

  Tijdens het spreekuur krijgt u advies over het herstel en de nabehandeling. Het is van belang dat u het gebied koel houdt. Dit heeft als resultaat dat zwellingen en bloeduitstortingen aanzienlijk verminderd worden. De roodheid trekt meestal na een paar weken weg. Alleen bij een verdunde huid kan dit tot 6 maanden zichtbaar blijven.

Bel ons op (010) 210-5225