Medical Park

De controle hebben over je leven en realistische verwachtingen hebben van je dagelijkse uitdagingen zijn de sleutels tot stressmanagement.

— Josh Billings

Medical Park

Having control over your life and having realistic expectations of your daily challenges are the keys to stress management.

— Josh Billings
  • Kincorrectie bij MLP Care

    Bij MLP Care kunt u heel eenvoudig een online afspraak aanvragen.

  • ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Kincorrectie

Bij een kinvergroting maakt de chirurg een incisie onder de kin. Via deze incisie wordt het implantaat ingebracht, waarna de incisie weer wordt gehecht.

Het implantaat kan ook via de binnenkant van de mond ingebracht worden. Er wordt een incisie gemaakt ter hoogte van de kaak tussen de ondertanden en de onderlip. Deze methode laat geen littekens over, maar vergroot de kans op infecties. Na het aanbrengen van de hechtingen wordt uw kin bedekt met een pleisterverband.

Verdoving

Een kincorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. U bent dus bij bewustzijn tijdens de ingreep en kunt na de behandeling meteen weer naar huis. Als u aan narcose denkt kunt u dit met de arts bespreken.

Risico’s en/ of complicaties

Allergische reacties op verdovingsvloeistoffen¸ desinfecteermiddelen of pleisters kunnen ontstaan. Ondanks er steriel gewerkt wordt¸ is er een kans dat een infectie kan ontstaan. De kans hierop is echter klein: 1 tot 2%.

Specifieke complicaties na een kincorrectie: het verschuiven van het implantaat en kapselvorming waarbij plooien zichtbaar kunnen worden. In beide gevallen is een nieuwe ingreep nodig om deze problemen te verhelpen.

Bij een ingreep waarbij het implantaat via de binnenzijde van de mond is geplaatst, kan een infectie optreden als gevolg van tandenpoetsen of eten. Wij raden u dringend aan om 3 weken voor de ingreep te stoppen met roken en ook om 3 weken na de ingreep te stoppen met roken. Roken vergroot het risico op infectie.

Na de ingreep

Het pleisterverband moet een week blijven zitten. Het behandelde gebied zal blauw en gezwollen zijn. Bloeduitstortingen met blauwe verkleuring verdwijnen vrij snel maar de zwelling trekt over een aantal weken weg.

Napijn en herstel

Een week na de ingreep wordt er tijdens de eerste controle het pleisterverband verwijderd. Ook de hechtingen worden verwijderd. Wanneer het implantaat via de binnenzijde van de mond is aangebracht, zult u er rekening mee moeten houden dat de eerste twee weken eten en tandenpoetsen moeilijker gaat. Het is van belang dat u extra aandacht heeft voor de hygiëne van het wondgebied.

Meest gestelde vragen:

  • Wanneer mag ik weer sporten?

    Na de ingreep onder plaatselijke verdoving kunt u na een week weer sporten. Zo heeft de wond voldoende tijd om te genezen. Voor de ingrepen onder narcose geldt dat het goed is om na de ingreep weer in beweging te komen zoals fietsen en wandelen. Wanneer u te weinig beweegt is het risico op trombose vergroot. Na twee weken mag u weer wat actiever gaan sporten.

  • Wanneer is het uiteindelijke resultaat zichtbaar?

    Na enkele weken is het uiteindelijke resultaat zichtbaar als alle zwellingen zijn verdwenen. Het litteken is nauwelijks zichtbaar. Het effect van een kincorrectie is blijvend.

Bel ons op (010) 210-5225