Medical Park

De controle hebben over je leven en realistische verwachtingen hebben van je dagelijkse uitdagingen zijn de sleutels tot stressmanagement.

— Josh Billings

Medical Park

Having control over your life and having realistic expectations of your daily challenges are the keys to stress management.

— Josh Billings
 • Facelift bij MLP Care Neuscorrectie

  Bij MLP Care kunt u heel eenvoudig een online afspraak aanvragen.

 • ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Neuscorrectie (Rhynoplasty)

De meeste correcties worden uitgevoerd via de neusgaten (gesloten neuscorrectie). In sommige gevallen is het nodig om een open neuscorrectie uit te voeren, er wordt een sneetje gemaakt aan de buitenkant van het neus-tussenschot. De ingreep duurt 2 tot 3 uur. Het herstellen van de narcose kan enkele uren duren. Als er een volledige neuscorrectie wordt uitgevoerd, krijgt u na de operatie een spalkje over de neus. Er komen wondtamponnetjes in beide neusgaten om het wondvocht op te vangen.

Since its founding we become an integral part of the city, advancing our mission of providing access to compassionate care to our communities. Today patients find care that combines world-class medicine with compassion. Since its founding we become an integral part of the city, advancing our mission of providing access to compassionate care.

Verdoving

De plastische chirurg zal met u bespreken welke vorm van verdoving geschikt is, meestal wordt er gekozen voor narcose.

Risico’s en/ of complicaties

Allergische reacties op verdovingsvloeistoffen¸ desinfecteermiddelen of pleisters kunnen ontstaan. Ondanks er steriel gewerkt wordt¸ is er een kans dat een infectie kan ontstaan. De kans hierop is echter klein: 1 tot 2%. Er kan sprake zijn van een nabloeding of een gestoorde wondgenezing. Specifieke complicaties betreft de neuscorrectie is een langdurig verdoofd gevoel van de neuspunt.

Na de ingreep

U kunt niet zelf autorijden. Meestal wordt de neus gehecht met oplosbare hechtingen. Als dit niet het geval is, moeten de hechtingen na een week verwijderd worden. Na de behandeling wordt een neusspalk aangebracht. U kunt tampons in de neusgaten krijgen en er kan verband worden aangebracht. Meestal worden de neustampons en het verband als een naar gevoel beschreven. Deze mogen dezelfde dag na de ingreep verwijderd worden in ons ziekenhuis.

Na de ingreep zwelt uw neus sterk op waardoor u moeite kan hebben met ademhalen door de neus. U zult door uw mond ademhalen wat als gevolg heeft dat u een droge mond kan krijgen. Het kan enkele weken duren tot een groot deel van de zwelling is verdwenen. Binnen twee weken kunt u weer redelijk door uw neus ademhalen. Bovendien kunnen de ogen bijna dichtzitten door de zwelling, dit duurt enkele dagen en kan van persoon tot persoon verschillen. Het gebied rond uw neus zal bloeduitstortingen vertonen die na verloop van de tijd verdwijnen.

Pijn en Herstel

Ongeveer een week lang moeten de littekens droog worden gehouden tot de hechtingen zijn verwijderd. U kunt de dag na de ingreep kort douchen maar u moet er wel voor zorgen dat de littekens droog blijven. Na een week kunt u weer gewoon een bad nemen of douchen. Het is van belang dat de temperatuur van het water niet te heet is¸ het behandelde gebied kan hier door onnodig zwellen. Het is van belang dat u tijdens het slapen geen druk uitvoert op uw gezicht en neus en dat u iets hoger ligt met uw hoofd. Enkele dagen na de ingreep neemt u rust zodat uw lichaam tijd heeft om te herstellen. Na een week mag u lichte werkzaamheden verrichten¸ u mag niet bukken. Na 6 weken kunt u zware lichamelijke inspanning verrichten, meestal gaat men twee weken na de ingreep weer aan het werk.

Meest gestelde vragen:

 • Wanneer ben ik weer toonbaar/ kan ik naar buiten?

  Na de ingreep wordt er een gipskapje geplaatst dat 7 tot 10 dagen moet blijven zitten. Bovendien kunt u neustampons krijgen die na 1 tot 5 dagen worden verwijderd. U kunt onder uw ogen een blauwe verkleuring krijgen, dit trekt meestal na 1 tot 2 weken weer weg. Het gebied rond uw neus zal enkele dagen zeer gevoelig en gezwollen zijn. Na het verwijderen van het gipskapje, verband, de neustampons en de hechtingen verdwijnt het ongemakkelijke gevoel. Na twee weken kunt u uw dagelijkse werkzaamheden weer oppakken. Na 4 weken kunt u lichamelijke werk langzaam weer oppakken.

 • Wanneer is het eindresultaat zichtbaar?

  Bij een neuscorrectie gaat het herstelproces wat langzaam en is afhankelijk van de
  kwaliteit en het structuur van het kraakbeen, het bot en de huidweefsels. Na een jaar is het eindresultaat van een neuscorrectie goed te beoordelen.

Bel ons op (010) 210-5225