Medical Park

De controle hebben over je leven en realistische verwachtingen hebben van je dagelijkse uitdagingen zijn de sleutels tot stressmanagement.

— Josh Billings

Medical Park

Having control over your life and having realistic expectations of your daily challenges are the keys to stress management.

— Josh Billings
 • Oorcorrectie bij MLP Care

  Bij MLP Care kunt u heel eenvoudig een online afspraak aanvragen.

 • ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Oorcorrectie

Bij een flapoorcorrectie wordt een incisie gemaakt achter het oor in de plooi tussen de oorschelp en het hoofd. De plastische chirurg verwijdert hierna kraakbeen en/of huid om het gewenste effect te krijgen.

Bij een oorschelpcorrectie wordt er geen kraakbeen verwijderd. De oorschelp wordt alleen vastgezet om de gewenste vorm te krijgen. De behandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Verdoving

De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Hiervoor krijgt u injecties met een verdovingsvloeistof in het te behandelen gebied. Veel mensen ervaren dit als een onaangenaam gevoel. Als u het wenst kan de behandeling ook onder narcose uitgevoerd worden. Dit kunt u bespreken met de arts tijdens het spreekuur.

Risico’s en/ of complicaties

Allergische reacties op verdovingsvloeistoffen¸ desinfecteermiddelen of pleisters kunnen ontstaan. Ondanks er steriel gewerkt wordt¸ is er een kans dat een infectie kan ontstaan. De kans hierop is echter klein: 1 tot 2%.

Specifieke risico’s betreft de oorcorrectie zijn: langdurige gevoeligheid van uw oren bij koud weer, de vorming van hypertrofische (verdikte) littekens en asymmetrie. Zwellingen, bloeduitstortingen en roodheid van de littekens zijn tijdelijk.

Wij raden u dringend aan om een aantal weken voor de ingreep te stoppen met roken en na de ingreep ook niet te roken. Roken vergroot het risico op infectie en wondgenezingsstoornissen.

Na de ingreep

De eerste week draagt u dag en nacht een elastische bandage. U mag douchen, maar het behandelde gebied moet goed beschermd zijn en mag niet worden aangeraakt. Na een week komt u voor controle, het verband gaat eraf en de hechtingen worden verwijderd. U mag hierna uw haren weer wassen. U hoeft nu de elastische bandage alleen nog 's nachts te dragen tot 4 weken na de ingreep.

Het behandelde gebied zal gezwollen zijn en eventueel een bloeduitstorting vertonen. De bloeduitstortingen trekken vrij snel weg, maar de zwelling trekt over een aantal weken weg. Voor het ongemak na de behandeling en eventuele pijn is een lichte pijnstiller als paracetamol voldoende.

Meest gestelde vragen:

 • Wanneer is het resultaat zichtbaar?

  Het uiteindelijke resultaat van een oorcorrectie is na een maand te beoordelen. Het
  resultaat van een oorcorrectie is blijvend.

 • Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de ingreep?

  Het is aan te raden om met uw hoofd wat hoger te gaan liggen, dus met een extra kussen of het hoofdeinde van het bed iets omhoog. Verder is het aan te raden dat u op uw rug slaapt zodat er geen druk op het gebied ontstaat.

Bel ons op (010) 210-5225