Medical Park

De controle hebben over je leven en realistische verwachtingen hebben van je dagelijkse uitdagingen zijn de sleutels tot stressmanagement.

— Josh Billings

Medical Park

Having control over your life and having realistic expectations of your daily challenges are the keys to stress management.

— Josh Billings
 • Voorhoofdslift bij MLP Care

  Bij MLP Care kunt u heel eenvoudig een online afspraak aanvragen.

 • ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Voorhoofdslift

De huid wordt plaatselijk opgespoten met een speciale vloeistof. Dit vloeistof reduceert het bloedverlies sterk. Vervolgens worden aan beide zijden van het voorhoofd 3 kleine incisies van een centimeter in de haargrens gemaakt. De haren hoeven hiervoor niet te worden afgeschoren. Via de incisies wordt een kleine camera en instrumenten ingebracht. Nu kan het botvlies onder de spieren van het voorhoofd worden losgemaakt; de verschillende gevoelszenuwen worden op deze manier gespaard. Door het botvlies aan te trekken gaan de wenkbrauwen omhoog. Als de wenkbrauwen op de goede en natuurlijke hoogte zijn gebracht, wordt het botvlies tijdelijk in deze stand vastgezet. Het tijdelijk vastzetten gebeurt meestal met oplosbare hechtingen. Het botvlies groeit hierna weer snel vast aan het bot. Het overschot aan huid wordt hierdoor niet weggesneden, maar wordt verdeeld naar achteren over de hoofdhuid en verdwijnt na enkele weken vanzelf.

Dankzij de endoscopische techniek zijn de littekens erg klein. De ingreep duurt ongeveer 1 tot 2 uur.

Risico’s en/ of complicaties

Allergische reacties op verdovingsvloeistoffen¸ desinfecteermiddelen of pleisters kunnen ontstaan. Ondanks er steriel gewerkt wordt¸ is er een kans dat een infectie kan ontstaan. De kans hierop is echter klein: 1 tot 2%.

Er bestaat een zeer kleine kans op trombose. Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er risico’s verbonden aan de narcose.

Specifieke risico’s van een voorhoofdslift zijn de beschadiging van zenuwen in het gezicht, asymmetrie (bestaat meestal vooraf), haarverlies, vorming van hypertrofische (verdikte) littekens en blijvende gevoelloosheid in een deel van het voorhoofd. Roken vergroot de kans op een infectie. Het is dringend aan te raden om drie weken voor de ingreep te stoppen, en ook drie weken na de ingreep niet te roken. Ten slotte is het van belang dat u 2 maanden lang geen zware inspanning uitoefent en dat u uw gezicht van zonlicht beschermt.

 • De beschadiging van zenuwen in het gezicht
 • Asymmetrie (meestal vooraf bestaand)
 • Haarverlies
 • Vorming van hypertrofische (verdikte) littekens
 • Blijvende gevoelloosheid in een deel van het gezicht

Het is van belang dat u voor en na de behandeling enkele weken stopt met roken. Door te roken is de kans op afstervend huidweefsel duidelijk vergroot.

Na de ingreep

U kunt gedurende 24 uur een strakke band om het hoofd krijgen. Een enkele keer zal de arts aanraden om deze band langer te houden. In sommige gevallen kan er een drain aangebracht om wondvocht op te vangen vanuit het gebied waar de ingreep heeft plaatsgevonden. Deze drain wordt meestal na 1 of 2 dagen verwijderd in ons ziekenhuis.

Napijn en herstel

De dag na de ingreep wordt u verwacht voor controle in ons ziekenhuis. Meestal wordt het strakke band om het hoofd ervaren als een vervelend gevoel. Het voorhoofd kan nog een tijdje blauw en gezwollen zijn. De zwelling verloopt binnen ongeveer 1 tot 2 weken.

U kunt enkele dagen na de ingreep last hebben van hoofdpijn. De dag na de ingreep kunt u kort douchen. Bij het douchen is het belangrijk dat u de littekens droog houdt tot de hechtingen zijn verwijderd. De hechtingen worden ongeveer een week na de ingreep verwijderd. De overige onderhuidse hechtingen lossen vanzelf op. Na een week kunt u weer gewoon douchen, let er op dat de temperatuur van het water niet te heet is. Een te hete douche kan het behandelde gebied opzwellen. Het is van belang dat u tijdens het liggen geen druk op uw gezicht uitvoert en dat u met het hoofd iets hoger ligt door bijvoorbeeld een tweede kussen te gebruiken.

Na de ingreep moet u enkele dagen rust nemen. Na een week kunt u lichte werkzaamheden verrichten, u mag daarbij niet bukken. Na een maand kunt u lichamelijke inspanning uitvoeren of zwaar tillen. De blauwe plekken kunnen van het hoofd uit naar beneden zakken. Afhankelijk van de intensiteit kan deze verkleuring 1 tot 4 weken aanhouden.

Meest gestelde vragen:

 • Zijn de littekens van een voorhoofdslift duidelijk zichtbaar?

  Dankzij de nieuwe endoscopische techniek kan er onderhuids met een camera gewerkt worden. Voor deze techniek worden er maar 6 kleine incisies in de haargrens gemaakt. De incisies worden in de loop van de tijd niet meer zichtbaar.

 • Hoelang blijft het resultaat?

  Gemiddeld is het resultaat 5 tot 15 jaar zichtbaar. Het verouderingsproces gaat gewoon door. Door gezond te leven en te bewegen kunt u het maximale halen uit de ingreep.

 • Wanneer kan ik mijn gezicht weer opmaken?

  U kunt ongeveer 2 weken na de ingreep make-up gebruiken.

Bel ons op (010) 210-5225