Medical Park

De controle hebben over je leven en realistische verwachtingen hebben van je dagelijkse uitdagingen zijn de sleutels tot stressmanagement.

— Josh Billings

Medical Park

Having control over your life and having realistic expectations of your daily challenges are the keys to stress management.

— Josh Billings
  • Wenkbrauwlift bij MLP Care

    Bij MLP Care kunt u heel eenvoudig een online afspraak aanvragen.

  • ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Wenkbrauwlift

Er wordt een incisie van ongeveer 5 cm boven elke wenkbrauw gemaakt. Vervolgens wordt de huid onderhuids losgemaakt tot aan de wenkbrauw. Nu wordt de huid glad en strak getrokken totdat de wenkbrauw op de juiste hoogte ligt. Ten slotte wordt het teveel aan huid verwijderd en de incisie wordt gehecht. De ingreep duurt maximaal een uur.

Verdoving

Wenkbrauwlift wordt meestal onder plaatstelijke verdoving uitgevoerd. Deze ingreep kan ook op uw verzoek onder sedatie worden uitgevoerd. Het voordeel van sedatie of plaatselijke verdoving is, dat u na de ingreep weer fit bent en weer ontslagen kunt worden.

Risico’s en/ of complicaties

Allergische reacties op verdovingsvloeistoffen¸ desinfecteermiddelen of pleisters kunnen ontstaan. Ondanks er steriel gewerkt wordt¸ is er een kans dat een infectie kan ontstaan. De kans hierop is echter klein: 1 tot 2%.

Specifieke risico's van een wenkbrauwlift zijn asymmetrie (die meestal vooraf ook al bestaat), vorming van hypertrofische (verdikte) littekens en tijdelijke gevoelloosheid in een deel net boven de wenkbrauw. Roken vergroot de kans op een infectie. Daarom is het van belang dat u drie weken voor de ingreep te stopt met roken. En ook is het van belang dat u drie weken na de ingreep niet rookt.

Na de ingreep

Na de ingreep mag u naar huis of het hotel, maar u kunt niet zelf autorijden. De wondjes worden gehecht en afgeplakt met watervaste pleisters. Na een week komt u terug naar het ziekenhuis voor controle. Na 2 tot 3 weken worden de hechtingen verwijderd. De onderhuidse hechtingen lossen na verloop van de tijd vanzelf op.

Napijn en herstel

De dagen na de ingreep kunt u last krijgen van hoofdpijn. De wenkbrauwen zullen na de ingreep een tijdje blauw en gezwollen zijn. De zwelling zakt in de loop van 1 of 2 weken weg. De blauwe plekken kunnen van de wenkbrauwen naar beneden zakken. Afhankelijk van de intensiteit kan het 1 tot 4 weken zichtbaar zijn. Tot de hechtingen zijn verwijderd, moeten de littekens droog worden gehouden. De nag na de ingreep mag u kort douchen, maar de littekens moeten droog blijven. De temperatuur van het water mag niet te heet zijn, het behandelde gebied kan hier door onnodig zwellen.

Zorgt u ervoor dat u tijdens het slapen geen druk op uw voorhoofd voert. Het is het beste om met uw hoofd iets hoger te gaan liggen.

Na de ingreep moet u enkele dagen wat rustiger aan doen, zodat uw lichaam tijd heeft om te herstellen. Wanneer de hechtingen zijn verwijderd mag u weer langzaam beginnen met sporten en andere zware lichamelijke inspanningen.

Meest gestelde vragen:

  • Hoe goed zijn de littekens van een wenkbrauwlift zichtbaar?

    De plastische chirurg probeert de littekens van een wenkbrauwlift altijd in een huidplooi direct boven de wenkbrauw te verwerken. Uiteindelijk zal hier een streepje van maximaal vijf centimeter te zien zijn. Wanneer u geen huidplooien boven de wenkbrauwen heeft, is deze methode minder geschikt voor u.

Bel ons op (010) 210-5225