Medical Park

De controle hebben over je leven en realistische verwachtingen hebben van je dagelijkse uitdagingen zijn de sleutels tot stressmanagement.

— Josh Billings

Medical Park

Having control over your life and having realistic expectations of your daily challenges are the keys to stress management.

— Josh Billings
  • Buikwandcorrectie bij MLP Care

    Bij MLP Care kunt u heel eenvoudig een online afspraak aanvragen.

  • ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie wordt altijd uitgevoerd onder narcose door onze ervaren plastisch chirurg. De plastische chirurg maakt eerst een licht gebogen horizontale incisie boven de schaamheuvel. Daaruit worden huid en vet tot aan de ribbenboog los gemaakt, terwijl de navel op de onderliggende spierlaag blijft vastzitten. Vervolgens brengt de chirurg zonodig de uitgerekte buikspieren bij elkaar op de normale plaats. De overtollige huid en het teveel aan vet worden verwijderd. De navel wordt op een nieuwe plaats ingehecht. De behandeling duurt ongeveer 2 uur.

Verdoving

Buikwandcorrectie wordt altijd onder narcose uitgevoerd.

Risico’s

Allergische reacties op verdovingsvloeistoffen¸ desinfecteermiddelen of pleisters kunnen ontstaan. Ondanks er steriel gewerkt wordt¸ is er een kans dat een infectie kan ontstaan. De kans hierop is echter klein: 1 tot 2%.

Bij mensen die roken, kan er sprake zijn van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Wij raden u dringend aan om ruim weken voor de ingreep te stoppen, en ook na de ingreep niet te roken. Er is een zeer kleine kans op trombose en risico’s verbonden aan de narcose.

Het is van belang dat u vooraf en vlak na de ingreep geen bloedverdunnende medicatie gebruikt. Een specifieke complicatie is dat er onder in de buik een gevoelloze plek ontstaat. Dit is tijdelijk.

Na de ingreep

Er wordt er voor gezorgd dat u na de ingreep in de juiste ligpositie ligt. De ligpositie is nodig om de spanning op de wondranden te verminderen. Er kunnen twee slangetjes (drains) worden geplaatst om eventueel wondvocht af te voeren. De drains worden de dag na de ingreep verwijderd. U kunt niet zelf autorijden.

Pijn en herstel

De eerste paar maanden kunnen de littekens van de ingreep nogal rood van kleur zijn, hierna zullen deze littekens meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden.

De buikwand heeft twee weken na de operatie tijd nodig om te genezen. U moet in deze tijd rust houden en geen zwaar lichamelijk werk verrichten. Na 2 weken kunt u uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. U kunt weer wat zwaarder werk en sport uitoefenen na 6 weken.

Meest gestelde vragen:

  • Ik ben te zwaar, kan ik toch een buikwandplastiek ondergaan?

    Deze ingreep is geen oplossing voor overgewicht. Als u te zwaar bent, is het verstandig om voor de operatie eerst af te vallen, bij overgewicht loopt u meer risico op complicaties zoals infectie en nabloeding. De Body Mass Index (BMI) mag nooit meer dan 30 bedragen. Een buikwandcorrectie geeft het beste resultaat als u voor de operatie uw streefgewicht heeft behaald.

  • Is de behandeling en de periode daarna erg pijnlijk?

    Na de behandeling moet u rust houden. U zult er last van hebben om uw buikspieren te gebruiken: bij het gaan liggen, gaan zitten en bij het opstaan. Met iedere dag wordt de last minder. Dankzij het ondersteunende korset voelt u zich steviger in uw vel. Deze ondersteunende korset wordt minimaal vier weken gedragen.

Bel ons op (010) 210-5225