Medical Park

De controle hebben over je leven en realistische verwachtingen hebben van je dagelijkse uitdagingen zijn de sleutels tot stressmanagement.

— Josh Billings

Medical Park

Having control over your life and having realistic expectations of your daily challenges are the keys to stress management.

— Josh Billings
 • Liposuctie bij MLP Care

  Bij MLP Care kunt u heel eenvoudig een online afspraak aanvragen.

 • ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Liposuction

Liposuctie is een algemene benaming voor het wegzuigen van het overtollige vet. Tegenwoordig wordt de benaming liposculptuur gebruikt, omdat er bij liposculptuur ook er naar gestreefd wordt om naast het vet te verwijderen ook een mooiere vorm aan de buik te geven.

Twee moderne methodes voor liposculptuur:

Moderne liposculptuur is vaak een combinatie van 2 technieken waarmee er overtollig vet op de meest effectieve en veilige manier weggezogen kan worden.

Tumescente Liposculptuur:

Een vrijwel pijnloze behandeling is Tumescente Liposculptuur, ook bekend als Soft Wet Technique (SWT) of Tumescente Soft Jet Infiltratie. Er wordt een grote hoeveelheid vloeistof ingespoten (soft jet infiltratie) die er voor zorgt dat het vetweefsel zwelt en vloeibaar wordt en zo gemakkelijk en selectief verwijderd kan worden. Bovendien zorgt deze vloeistof er voor dat er nauwelijks bloed vrij komt.

Vibro liposculptuur:

Vibro liposculptuur wordt ook wel Power Assisted Liposculpture genoemd. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van zacht en snel vibrerende zuignaalden. De vetcellen worden afgebroken door de beweging van de canulen. Het doel hiervan is dat de vetcellen meteen worden weggezogen en afgevoerd.

Spreekuur voor liposuctie en/ of liposculptuur

De arts onderzoekt of u een geschikte kandidaat bent voor de ingreep. Er wordt een inschatting gemaakt over de hoeveelheid vet die verwijderd kan worden. De arts bespreekt met u welke methode gebruikt kan worden, de resultaten, mogelijke risico’s en de nazorg.

Liposculptuur is geen alternatief om te vermageren. Het doel van Liposculptuur is om het figuur te verbeteren. Bij teveel overgewicht komt u niet in aanmerking voor een liposuctie behandeling. Het BMI (Body Mass Index) mag niet meer dan 30 zijn. Wanneer u tot maximaal 15% boven uw normgewicht bent, bent u wel een geschikte kandidaat.

Verdoving

Liposculptuur kan onder plaatselijke verdoving of onder sedatie. Het grote voordeel van plaatselijke verdoving en sedatie is dat u enkele uren na de ingreep weer fit bent en geen vervelende effecten meemaakt van een narcose. Dezelfde dag kunt u ontslagen worden.

Hoe verloopt de ingreep?

De duur van de ingreep is ongeveer 1 tot 2 uur. De duur hangt af van het aantal en de grootte van van de zones (maag, onderbuik en/of taille) waar het vet verwijderd wordt.

De arts tekent voor de ingreep het gebied samen met de plaatsen van de incisies, waar de sneetjes komen, nauwkeurig af. De verdovingsvloeistoffen worden door middel van een speciale canule ingespoten. Zodra de verdoving werkt, worden kleine incisies in de huid gemaakt en worden er fijne zuignaalden (zuigcanules) ingebracht. De canules worden aangesloten aan een zuigpomp. De arts maakt met de canules zorgvuldige criss-cross bewegingen. Door deze bewegingen komen de vetcellen gemakkelijk los en worden deze vetcellen afgevoerd. Het verwijderde vet komt via een slangetje terecht in de opvangcontainer. Het verwijderde vet wordt na de behandeling nauwkeurig gemeten.

Risico’s en complicaties

Algemene complicaties na de ingreep zijn: bloedingen, infecties, gevoelsstoornissen, slechte wondgenezing of allergische reacties.

Specifieke complicaties zijn: trombose, assymmetrie, een onregelmatig huidoppervlak en verkleuringen van de huid na bloeduitstortingen en vochtophopingen. De meeste complicaties zijn te behandelen.

Nazorg en herstel liposculptuur/ liposuctie

U kunt zelf niet autorijden na de ingreep. Meestal is er weinig last van pijn na de ingreep. De verdoving houdt een dag aan, daarna voelen de weefsels en spieren meestal wat stijf aan. Pijnbeleving kan van persoon tot persoon verschillen.

De eerste dagen na de ingreep kunnen de wondjes nalekken met een gekleurd serum. Het is handig als u een matrasbeschermer onder u heeft liggen thuis.

Elastische buik bandage wordt op individueel advies gedragen van 2 tot 4 weken. Het drukverband geeft een comfortabel gevoel en geeft steun. Tijdens het douchen mag u het buikverband uit doen. Deze buik druk-bandage wordt ook wel gaine of korset genoemd. Soms is de volume afname tijdens de weken na uw ingreep zo groot, dat een tweede gaine strakker nodig kan zijn voor een beter resultaat. Het is van belang dat de gaine niet te strak is: dit zorgt voor knelling en verhoogt de kans op trombose.

De 3 dagen na de ingreep krijgt u een antibiotica-kuur voorgeschreven. Voldoende rust is belangrijk met een normale mate beweging. Na 4 tot 8 dagen kunt u uw dagelijkse activiteiten weer hervatten. Na 10 dagen kunt u langzaam beginnen met lichte activiteiten zoals lopen of fietsen. Ten slotte bent u na 4 weken hersteld en kunt u zware lichamelijke activiteiten doen.

Meest gestelde vragen:

 • Zijn de resultaten blijvend of kunnen de vetophopingen terugkeren?

  Het kan zijn dat er bij een gewichtstoename vetophoping kan vormen op een ander
  lichaamsgebied. Het is verstandig dat u een streefgewicht heeft en dat u ook bij dit
  streefgewicht blijft.

 • Kan een te dikke buik volledig worden weggewerkt met deze ingreep?

  Wanneer de huid elastisch genoeg is, kan liposculpture een goed resultaat hebben.
  Na de vetverwijdering moet de huid zich kunnen aanpassen op het verminderde
  volume.

 • Blijven er zichtbare littekens over?

  Er wordt voor gezorgd dat de incisies zo klein mogelijk blijven waardoor er zelden
  littekens overblijven.

Bel ons op (010) 210-5225